АМБАСАДАТА ПОЛОЖИ ЦВЕЌЕ ПО ПОВОД ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА ПРИМИРЈЕТО ОД ПРВАТА СВЕТСКА ВОЈНА

АМБАСАДАТА ПОЛОЖИ ЦВЕЌЕ ПО ПОВОД ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА ПРИМИРЈЕТО ОД ПРВАТА СВЕТСКА ВОЈНА
На 11 ноевмри 2018 година во Битола се одржа церемонија на полагање цвеќе по повод одбележувањето на Примирјето од Првата светска војна. Амбасодорот С.Баздникин заедно со Военото аташе С.Стрижко положија венци на Српските, Француските и Германските воени гробишта во Битола. На церемонијата присуствуваа градоначалникот на Битола Н.Петровска, делегациите на Владата и Собранието на Македонија, шефовите на странски амбасади и други официјални претставници.