Владата на Република Македонија донесе одлука за продолжување еднострано безвизен режим за руските граѓани

Владата на Република Македонија донесе одлука за продолжување еднострано безвизен режим за руските граѓани

Известување за руските граѓани кои имаат намера да ја посетат Република Македонија.

Владата на Република Македонија донесе одлука за продолжување на еднострано безвизниот режим за руските граѓани за уште една година -однсоно до 15 март 2018 година. Ова значи дека руските државјани за да влезат на територијата на Македонија им е доволно да имаат пасош и осигурување. Оваа постапка се применува само на кратко патување - секој кој се наоѓа во Македонија не може да биде повеќе од 90 дена без виза за секои шест месеци од денот на првото влегување.

За повеќе информации, ве молиме контактирајте со конзуларното одделение на Амбасадата.