ВО БИТОЛА СЕ ОДРЖА СВЕЧЕНА ЦЕРМОНИЈА „ДЕН НА РУСКАТА ДИПЛОМАТИЈА“

ВО БИТОЛА СЕ ОДРЖА СВЕЧЕНА ЦЕРМОНИЈА „ДЕН НА РУСКАТА ДИПЛОМАТИЈА“
По повод професионалниот празник на рускиот дипломатски работник „Ден на руската дипломатија“, денеска во Градски парк во Битола се одржа свечена цермонија. Пред споменикот „Руски крст“ свежо цвеќе положија Вонредниот и Ополномоштен амбасадор на Русија во Македонија Н.Е. г-дин Олег Шчербак, Почесниот конзул на Руската Федерација во Битола г-дин Сергеј Самсоненко, претставници од дипломатскиот кор во Македонија, како и граѓани-почитувачи на работата на рускиот дипломатски работник