ВО ПРИЛЕП ПОЛОЖЕНО ЦВЕЌЕ ПО ПОВОД 09 МАЈ

ВО ПРИЛЕП ПОЛОЖЕНО ЦВЕЌЕ ПО ПОВОД 09 МАЈ

Денеска во Прилеп беше положено цвеќе на Споменикот на непобедените, во рамки на низата активности на Амбасадата на Руската Федерација во Република Македонија во чест на 9 Мај.

Во Прилеп, општина од конзулскиот округ на Почесниот руски конзул Сергеј Самсоненко, свежо цвеќе положи и претставник од конзулатот во Битола