Денеска во Битола беше одбележан Денот на руската дипломатија

Денеска во Битола беше одбележан Денот на руската дипломатија
Денеска во Битола беше одбележан Денот на руската дипломатија

Амбасадата на Руската Федерација и Почесниот руски конзулат во Македонија денеска  го одбележаа Денот на руската дипломатија со положување цвеќе пред споменикот Руски крст во градскиот парк во Битола. Нa  церемонијата покрај претставницитеa од дипломатскиот кор, присуствуваа и високи функционери и претставници од локалната самоуправа во Битола.

Празникот на руската дипломатија е утврден со Указ од претседателот на Руската Федерација Владимир Путин од 31 октомври 2002 година.