МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА КОСМОНАУТИКАТА

МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА КОСМОНАУТИКАТА
12 април по повод Меѓународниот ден на космонаутиката , Почесен конзулат на Руската Федерација во Битола со соработка со ОУ ,,Даме Груев,, Битола беше одбележан денот на космонаутиката.На 12 април 1961 година, советскиот космонаут Јури Алексеевич Гагарин, прва личност во советската историја, направи лет до универзумот на сателитскиот брод "Vastok-1".