ПО ПОВОД ДЕНОТ НА РУСКАТА ДИПЛОМАТИЈА ВО ЦЕНТАРОТ ЗА КУЛЬТУРА НА БИТОЛА СЕ ОДРЖА СВЕЧЕНОТО ОТВОРАЊЕ НА ИЗЛОЖБАТА “100 РАРИТЕТИ НА РУСКАТА ДРЖАВНОСТ”, БИТОЛА, 10 ФЕВРУАРИ 2020 ГОДИНА

ПО ПОВОД ДЕНОТ НА РУСКАТА ДИПЛОМАТИЈА ВО ЦЕНТАРОТ ЗА КУЛЬТУРА НА БИТОЛА СЕ ОДРЖА СВЕЧЕНОТО ОТВОРАЊЕ НА ИЗЛОЖБАТА “100 РАРИТЕТИ НА РУСКАТА ДРЖАВНОСТ”, БИТОЛА, 10 ФЕВРУАРИ 2020 ГОДИНА
По повод Денот на руската дипломатија во Центарот за культура на Битола се одржа свеченото отворање на изложбата “100 раритети на руската државност”. Уникатната збирка на документите, кои го отсликуваат најзначајните периоди на историја на Русија за повеќе од илјада години, за прв пат беше претставена пред македонската јавност во ноември минатата година. Изложбата беше отворена од страна на директор на Центар за култура, Маја Андоновска Илијевски, Амбасадорот Сергеј Баздникин и Почесниот конзул на Русија во Битола Сергеј Самсоненко.