ПОЛОЖУВАЊЕ ЦВЕЌЕ КОН МОГИЛАТА НА НЕПОБЕДЕНИТЕ ВО ПРИЛЕП, 8 МАЈ 2022 ГОДИНА

ПОЛОЖУВАЊЕ ЦВЕЌЕ КОН МОГИЛАТА НА НЕПОБЕДЕНИТЕ ВО ПРИЛЕП, 8 МАЈ 2022 ГОДИНА
По повод Денот на Победата, се одржа положување цвеќе кон «Могилата на непобедените» во Прилеп, посветена на паднатите војници од Народноослободителната борба, меѓу кои е и сонародникот Иван Петрович Кириков (1915-1944).

На церемонијата присуствуваа делегациjата на Амбасадата предводена од министерот-советник Александар Космодемјанскиј, кој на присутните им го честиташе празникот, а исто така и претставници на Почесниот конзулат на Руската Федерација во Битола, на руско-македонското друштво и нашите сонародници.