Почесниот конзул на Руската Федерација во во Битола прогласен за најдобар фудбалски работник

Почесниот конзул на Руската Федерација во во Битола прогласен за најдобар фудбалски работник

Фудбалската федерација на Македонија, традиционално на крајот од годината, ги прогласи најдобрите во македонскиот фудбал за изминатата сезона. Овој пат, за разлика од претходните години, ФФМ на церемонијата во Македонскиот народен театар внесе новина со начинот на доделувањето на признанијата. 

Meѓу наградените оваа година е и Почесниот конзул на Руската Федерација во во Битола, г-дин Сергеј Самсоненко, кој е прогласен за најдобар фудбалски работник.
Наградата е круна за постојаното вложување на г-дин Самсоненко во македонскиот бренд, ФК Вардар.