СИТЕ НОВОСТИ

РФ и Македонија потпишаа Меморандум за соработка во сферата на трудот

РФ и Македонија потпишаа Меморандум за соработка во сферата на трудот

Документот беше потпишан на 20 октомври од страна на заменик-министерот за труд на РФ Алексеј Черкасов и вонредниот и ополномоштен амбасадор на Република Македонија во Руската Федерација Гоце Карајанов.

Прв меѓународен филмски фестивал „Богородичен покров“од 15 до 19 октомври во Скопје

Прв меѓународен филмски фестивал „Богородичен покров“од 15 до 19 октомври во Скопје

Прв меѓународен филмски фестивал „Богородичен покров“од 15 до 19 Oктомври во Скопје

Почесниот конзул на Руската Федерација во Битола,на сите граѓани во Р.М им го честита 11 Октомври – Ден на Македонското востание

Почесниот конзул на Руската Федерација во Битола,на сите граѓани во Р.М им го честита 11 Октомври – Ден на Македонското востание

Почесниот конзул на Руската Федерација во Битола, г-дин Сергеј Самсоненко, на сите граѓани во Р.M им го честита 11 Октомври – Ден на Македонското востание

Владимир Путин денес го прослави својот 64-ти роденден

Владимир Путин денес го прослави својот 64-ти роденден

Владимир Путин е роден на 7 октомври 1952 година, во Ленинград, СССР (денешен Санкт Петербург, Руска Федерација)

Владимир Путин раскажа во што е силата на Русија

Владимир Путин раскажа во што е силата на Русија

Владимир Путин раскажа во што е силата на Русија 

МИНИСТЕРOT ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ НА Р.Ф СЕРГЕЈ ЛАВРОВ ОСТВАРИ СРЕДБА СО МИНИСТЕРОТ ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ НА Р.М НИКОЛА ПОПОСКИ

МИНИСТЕРOT ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ НА Р.Ф СЕРГЕЈ ЛАВРОВ ОСТВАРИ СРЕДБА СО МИНИСТЕРОТ ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ НА Р.М НИКОЛА ПОПОСКИ

На 22 септември во Њујорк на маргините на 71-та седница на Генералното Собрание на ООН Министерот за надворешни работи на Р.Ф г-дин Сергеј Лавров оствари средба 

Резултати од изборите

Резултати од изборите

Руските државјани во Р.Македонија гласаа во Почсениот конзулат на Руската Федерација во Битола.

Втор Фестивал на руската дијаспора „Јубилејна Русија“

Втор Фестивал на руската дијаспора „Јубилејна Русија“

Вториот Фестивал на руската дијаспора „Јубилејна Русија“ се одржа од 15 до 17 септември во Скопје, Свети Николе и Прилеп.

Избори на пратеници на Државната Дума

Избори на пратеници на Државната Дума

Информација за државјаните на Руската Федерација „За избори на пратеници на Државната Дума на Федералното Собрание на Руската Федерација

На 10 и 11 Септември прославен "Ден на градот Москва"

На 10 и 11 Септември прославен "Ден на градот Москва"

Денот на градот Москва е празник на жителите на градот кој со низа свечености се прославува на локално ниво. Овој празник нема свој фиксен датум, туку се одбележува во првата есенска сабота во септември.

Почесниот конзул на РФ со честитки по повод Денот на независноста на РМ

Почесниот конзул на РФ со честитки по повод Денот на независноста на РМ

По повод одбележувањето на 8-ми септември, Почесниот конзул на Руската Федерација во Република Македонија во Битола Сергеј Самсоненко им го честита Денот на независноста на Република Македонија на сите македонски граѓани. 

Отварање на Почесен козулат на Руската федерација во Битола

Отварање на Почесен козулат на Руската федерација во Битола

Со дипломатски церемонијал и во присуство на јавни личности од Македонија и регионот, синоќа на Широк Сокак во Битола беа промовирани новите простории на Почесниот конзулат на Руската Федерација во Република Македонија.